Over Masja Mesie

Training

Achtergrond

‘Memo onderwijs’ is opgericht in het voorjaar van 2016. Mijn naam is Masja Mesie-Mooten, zelfstandig trainer en onderwijsadviseur. Na 17 jaar voor de klas te hebben gestaan als docente Frans, kreeg ik de kans om te gaan werken bij het onderwijsadviesbureau APS. Tijdens deze bijzonder leerzame periode bij APS heb ik mijn horizon verbreed en heb ik – naast taalspecifieke trainingen-  gewerkt aan thema’s als ‘Opbrengstgericht werken’, ‘Differentiatie’, ‘ICT en leren’, ‘Examentraining’ en ‘De excellente leerling’ binnen het VO en het MBO.

APS besloot eind 2015 om de bedrijfsactiviteiten af te gaan bouwen.
Met een volle agenda en een stevig netwerk van klantrelaties en collega’s was voor mij de stap naar het ondernemerschap niet groot. In het voorjaar van 2016 ben ik gestart als freelance trainer, coach en adviseur onder de naam ‘Memo onderwijs’.

Curriculum Vitae

Kennis die aansluit bij de nieuwste inzichten

Om zelf op de hoogte te blijven van de nieuwste onderwijsontwikkelingen op het gebied van talenonderwijs, neem ik ieder jaar deel aan de IATEFL conferentie in Engeland. Tijdens deze internationale conferentie voor docenten Engels leer ik over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Moderne Vreemde Talenonderwijs. Deze kennis verwerk ik vervolgens weer in mijn eigen trainingen en workshops. Zo zorg ik ervoor dat mijn kennis up-to-date blijft en dat mijn trainingen aansluiten bij de nieuwste inzichten op het gebied van talenonderwijs.

De Talengroep en het Netwerk onderwijsadviseurs

Tijdens mijn APS tijd heb ik veel samengewerkt met collega’s uit andere disciplines. Samen hebben we jarenlang een groot aantal  scholen bediend binnen een breed arsenaal thema’s. Deze samenwerking is niet gestopt na de afbouw van APS. De collega’s van APS-Talen hebben samen De Talengroep opgericht. Daarnaast vormen we met een elftal van oud-APS-ers het Netwerk Onderwijsadviseurs. Zo zetten we onze werkzaamheden voort. Vanuit dezelfde onderliggende concepten en met dezelfde kwaliteit als de scholen tot 2016 van ons gewend waren.